Jumaat, 2 November 2012

BIZI ITU INDAH ;p~


Assalamualaikum..

Semalam bebudak tadika start peksa akhir tahun..rabu depan baru abis..abis peksa konvo pulak..2 bulan kebelakangan ni..bizi buat itu ini..awal bulan 10 aritu dah mula gigih melatih bebudak utk persembahan akhir tahun..tahun ni mcm biasa buat 3 persembahan..memula nak buat 2 jer..nasyid dan tari drama..pastu tamak lak rasa..tambah lagi satu..tarian utk lagu..Lagu Gembira..


Untuk nasyid..kawan buatkan baju melayu dan baju kurung..nak sewa mahal..pastu ader yg tak cukup..takper laa..kalau buat sendiri..bleh simpan utk tahun akan dtg..pastu utk tarian tak tau nak pakai aper..bincang²..pakai skirt jer..masalah pulak sbb aritu dah mintak duit kat parent utk beli baju persembahan tari drama..segan pulak nak mintak lagi..ehehe..
Kebetulan pulak kain buat baju kurung ader lebih..guna kain tu jer buat skirt kembang payung..study kat tenet jer camner nak buat..semalam mula laa keje² menjahit..biasa laa..Kakak kalau dah mengadap mesin jahit..mmg tak heran nak ngadap pc..ingat nak suh laa si Wawa tu update blog..jgn harap laa..membongkang jer kejenya..ekeke ;p


Dari pagi semalam sampai ke petang..sampai nak bengkok tulang belakang..sambung pulak pagi tadi..taraaa..dah siap 3 ketul skirt..ahaha..bleh  laa kannnn? Ader 2 lagi tak siap..eh! Byk laa yg blum siap..bukan skirt jer..tacap² baju melayu blum siap..hiasan² utk dewan blum siap..tanda ketas peksa blum siap..eh! Banyaknya keje..bizinya Kakakkkk!!! Ahaha~

Takper laa..tak kisah pun..bukan slalu pun bizi camni..sesungguhnya bizi itu indah..kikiki ;p~