Selasa, 21 Jun 2011

GEGIRL OWH GEGIRL 3~



Assalamualaikum..


Gegirl..seperti ari² yg lepas..tiap kali masukkan dlm kandang..mesti nak gonggong anak bawak kluar..dan seperti ari² yg lepas..bila dia gonggong anak pusing² dalam kandang..mesti kena lepuk..kalau dia degil..byk kali laa kena..hmmm..


Ikut ati taknak pun lepuk² ni..kesian..tapi terpaksa..kalau ikut kepala dia..mmg kebulur laa anak² dia..dah laa anak masih sakit..C yg athma ni bleh telan susu mak dia jer..mungkin dia kontrol nafas dia..minum² berenti..minum² berenti..cam tu laa ari²..tu pun kejap jer minumnya..mungkin penat..


Kalau bg C minum susu formula..mesti dia mengelupur + batuk teruk..sbb tu harapkan Gegirl jer..tapi sbb dia sesak nafas..dapat minum susu mak dia sket² jer..skang makin kurus dia..tak tau laa sampai bila C mampu bertahan.. :(


Gegirl ni bila kena marah..baru laa dia nak baring elok²..itupun dah berbuih mulut leterkan dia..tapi bagusnya Gegirl ni..bila kuarkan dia dari kandang..masih manje lagi..gesel² lagi..tiap kali dukung nak kuarkan dia..dia lembutkan badan dia..betul² dia tak ambik ati walau kena lepuk ari²..


Gegirl ni baik sebenarnya..cuma dia taknak duk dlm umah..dia nak jaga anak dia sendiri kat luar..sabar laa Gegirl..kalau anak² kamu dah sihat + besar..jaga laa dorg kat luar sana..
Ader masa tak perlu dipanggil..Gegirl mahu masuk susukan sendiri anak² dia..tapi 6 7 jam sekali..camner tak kena paksa masuk kandang camtu? Harap² Gegirl sabar laa..kalau Gegirl jaga bebaik..sket masa lagi sihat + besar laa anak kamu..InsyaAllah..

~~~~

P/S --> Pada kawan2 FB...yg baru d.kenali...ada tak sesape nak anak2 kucing-2ekor(black&light brown)-Comel+cute-dlm 2minggu lebih-rasanye-xperasaan.Ada org buang kt tmpt saya keje-dpan kedai.Kesianlah.Boleh call@sms-0122513664-ENA-


Ini mesej dari teman baru FB..Shareena Mhd..kiranya ader yg mahu membela si comel tersebut bleh laa hubungi Ena..Kakak tak dapat nak jaga..baby yang sakit kat umah ni perlukan lebih perhatian..terima kasih.