Isnin, 4 April 2011

LEGA~



Assalamualaikum..  


Susahnya ati kakak,bila Mila dah tak brape nak jaga anak dia..eh! jaga mmg jaga..tapi ntah laa..susah utk diluah dgn kata²..ceiwah~ 


Sebenarnya susu Mila dah kurang..dah tak byk mcm dulu..nak tau sbb aper..sbb Azam dah minum byk sgt..ahaha~


Kekadang budak² ni menyusu kejap jer..pastu tido..sian shomey² kakak ni tak dapat susu yg secukupnya..patut laa lambat besar..kakak jer yg membesar bagai johan nampaknya..ahaha~ 


Bila bagi susu formula..sakit perut pulak..Intan yg kurus makin kurus..kepala jer besar..bila tak bg terkejar² pulak menggigit + mencakar kaki..aritu tanya Cik Puan Besar ni pasal susu kambeng yg dia citer kat blog dia..nak gi beli + cari tak berkesempatan pula.. 


Tanya kawan..kot nak dtg sini..suh mintak tolong belikan susu kambeng..kawan kata beli ajer susu full cream Dutch lady..dia kata vet yg dia jumpa dulu syorkan bg susu ni kat kucen..sbbnya kalau bg susu kucen yg kena bancuh tu..vet tu kata tepat ker kita bancuh sukatan susu tu? kena bancuh cair²..jgn pekat²..aritu mmg bancuh cair² jer..tapi sakit perut jugak..mungkin tak serasi..


Beli susu Dutch Lady..nak tgk kalau tak ok baru carik susu kambeng..sblm bg minum kena rendam dulu dlm air panas..supaya susu jadi suam..memula bg berebut² memasing..suka nampaknya dorg..harap cepat sihat + tak sakit perut lagi yer..

CHEW

Teringat citer teman baru ini..katanya dia  juga  penah bg kucen yg sakit perut minum susu full cream ni..juga baik lepas tu.. :)

INTAN


Alhamdulillah..mmg benar bagai dikata..lepas 4 ari minum susu ni..berak pun dah tak cair mcm sblm ni..nampak makin baik keduanya..Intan pun dah nak lari² + main²..sblm ni asik termenung jer..harap² berpanjangan hendaknya  kesihatan kamu berdua..Aminn..

TIDO DLM KOTAK AZAM DULU²

Tido yg lena..zzZZzz~


Intan beransur sihat.. :)


Lega rasanya bila kamu berdua semakin sihat..tak kisah laa mana tempat kamu nak tido..asalkan kamu tidak tido dlm kesakitan dan kelaparan..Alhamdulillah..syukur..leganya.. :))