Ahad, 26 Disember 2010

UMAH NENEK~

                    Assalamualaikum..





                 Umah nenek kat Temerloh..



                    2 jam dalam kete..memasing dah pening² lalat..




                    Tido laa busuk² sekalian..



                  Dah sampai pun umah nenek..rehat dulu~



                     Pestime balik kampung..eleh..padahal kat sini laa korg lahir tau tak.. ;)





                        Menyiasat..



                            





                      Meh minum~



                    Taknak minum yer..letak dlm bakul kang..







                     Taknak minum dah..




                       Duk dlm bakul ni..





                      Lepas minum leh meneroka dunia baru..







                       Gi main kat luar..senang nak membuang nanti..



                       Takder tempat len korg nak lepak yer..




                   Jangan main jejauh..




                        Makcik Omey ni..gi salam.. Wassalam~ :)

Rabu, 22 Disember 2010

CHIKA AKAZUKIN?? ;P~


                      Assalamualaikum..




CHIKA
 
MAMA CHIKA..ENKY

                       Chika satu2nya anak Enky yg tinggal..Chika ader 3 adik-beradik..Chika+Ebi+Jony..Ebi mati sbb demam teruk..Jony pulak mati sbb anak dlm perutnya mati..dah jadik bangkai..seminggu lepas pembedahan Jony pergi~~~







                        Lepas adik-beradik dia pergi..lama jgk laa Chika murung..takder teman nak gaduh2..takder teman nak tido sama..lama2 dia redha jgk agaknya..

BUWEKK~



                       Chika budak pandai~


             

               Chika jgn nakal2 tau..jaga diri n jaga adik2..jgn lupa jaga nenek (kakak aku ler..) hik2 


P/S --Coopy sudah beransur pulih..arini dah boleh melangkah lama sket..tapi cepat penat..aper² pun syukur sgt..terima kasih buat teman² yg mendoakan Coopy..Alhamdulillah..
                      

Jumaat, 17 Disember 2010

ARIE,IFIE N COOPY~

                      Assalamualaikum..



BLACK
                      Black dtg kat umah kakak (rawang)..time tu dia peknen..kakak slalu bg black mkn kat blkg..pastu bgtau kat black..nanti beranak carik tempat elok2..tak lama lepas tu black branak kat umah sbelah..celah2 lalang..kakak tak sampai ati tgk..kakak pun bela..tapi skang Black ilang ntah kemana..tinggalkan warisnya sajer..

ARIE
                   Ini Arie..anak si Black..suka manja bila dia ader mood jer..kalau tak jgn harap nak pegang dia..





                     Ifie si kurus..juga anak si Black..bila ntah nak gemuk..kan best kalau aku pun cam Ifie ni..hik2~



IFIE
                    Ifie ngan Arie dah dimandulkan..TAPI KUASA ALLAH, TAKDER SAPER BOLEH LAWAN..Ifie peknen jugak..dapat sekor baby..Coopy namanya..lepas branak..bwk jumpa doktor yg mandulkan Ifie..terkejut giler babas dia..pastu dia janji nak mandulkan Ifie semula...percuma ajer..skang Ifie dah slamat dimandulkan.. :)

COOPY
 
                       Taraaa..ini laa si manje Coopy..sekian tima kasih.. ;)) ..berakhir citer gembira..

                 Hmmm..Coopy walaupun lahirnya tak diundang..tapi tetap ditatang bagaikan puteri..lagipun time tu dah lama tak pegang baby kecik²..jadi mmg Coopy jadi rebutan..waktu baby, Coopy lemah sket..lama² ok jer..sihat dan aktif..tersangat laa aktifnya..  

                 Gambar Coopy kat atas ni diambil lepas 2 minggu dia jatuh dari dukungan seseorg..Ani (bukan nama sebenar)..Ani baru dtg rawang..tabiatnya terlalu suka gomol kucen..bg aku tak sumer kucen suka digomol..kena ambik masa kucen tu biasakan diri dgn org baru..sbb slalu sgt gomol kucen..kebanyakkan kucen² rawang mcm fobia bila nampak Ani..

                 Coopy jatuh masa hujung bulan 11 aritu..masa tu Ani dukung dia..Coopy taknak..tapi dia dukung jugak..sudahnya Coopy mengelupur..terus Ani terlepas..Coopy jatuh badan dulu..tak sempat nak belen ngan kaki dia..dan hari itu..bermulanya kisah sedih Coopy..

                 Lepas jatuh..Coopy masih ok..2 3 ari lepas tu..dia jalan jer jatuh..jalan jer jatuh..kakak n member dah risau..bawak jumpa doktor..injek n mkn ubat..lepas seminggu masih camtu jgk..bwk semula..doktor kata dalaman/saraf Coopy cedera..doktor tak nak injek sbb dia kata lagi sakitkan Coopy..doktor kata kuasa Allah akan sembuhkan dia..kalau tak mcm tu laa Coopy hingga sampai ajalnya..

                Sedihnya..kak Ani pula dah pulang ker kampungnya..mmg laa benda dah nak jadi..tapi  kesal sgt sbb dia seolah² lepas tgn..kesian Coopy..kakak cuba rawatan tradisional..kat Pahang ader org pandai urut haiwan..dah 2 kali bawak..lepas rawatan pertama..Coopy dah bleh berjalan perlahan²..kuat dia usaha..baru² ni Coopy demam..lepas baik demam Coopy lumpuh semula..nak kencing nak berak semua kena dibantu.. :((

                  Kesan rawatan tu..bulu² Coopy byk yg tanggal..minyak kat badan Coopy jadikan bulunya tanggal..berkuping²..tetiap ari kena bersihkan..mujur Coopy mahu makan..walaupun mkn Coopy kurus sgt..bila ari panas..kakak letakkan Coopy atas rumput..nampak hepi dia tgk kwn² dia..ader masa nampak Coopy mcm mahu melompat..mana tidaknya..itu mmg tempat dia berlari dulu²..siannya tgk Coopy..hanya kepala ngan mata jer yg pantas bergerak..mata yg menggambarkan mcm² perasaan..

                 Minggu ni..kakak nak bawak Coopy pegi pantai..nak tanam kaki dia dlm pasir mcm orang lumpuh tu..mana laa tau kan..ader keajaiban..mudah² lepas ni ader perubahan..doakan Coopy yer teman²..

             

          






Jumaat, 10 Disember 2010

ENKY,KEMBANG N OMEY~

             
                         Assalamualaikum..

                  
                        Enky,Kembang n Omey lahir di Bandar Tasik Puteri,Rawang..bila dah besar sket.. kakak anta balik kg sbb masa tu keadaan tak mengizinkan nak bela kucen banyak2..nak plk memasing peknen..mak mulanya maleh nak jaga sbb kat kg dah byk kucen..pastu kakak pujuk laa nak anta makanan kering kat dorg..mak takyah susah2 gaul nasik lagi..mak cakap ok laa..berdesup kakak aku anta balik kg..hik2~~


ENKY
                   Enky kucen manje kakak..yg lain anta balik kg..Enky masih duduk Rawang..bila balik kg mengader2 jer perangai..buat2 tak kenal adik2..duk atas bumbung jer kejenya..huh!




               Enky ni masa kecik2 huduh jer aku rasa..aku ngan kwn aku slalu kutuk..antara kutukan yg melampau utk enky ialah muka cam belut letrik..kaler mcm sampah sarap..ahaha~ men2 jer enky~~

 

KEMBANG SKANG

KEMBANG TIME MEMULA DUK KAMPUNG~



                          Kembang pun kakak anta balik kg..pastu bln 9 aritu kakak bwk semula gi Rawang sbb mak takder nak jaga..mmg kembang pandai jaga diri..tapi tak yakin dia bleh jaga anak2 dia..


                 
                     Baru sebulan duk Rawang dah buat2 tak kenal ngan Omey..



                            Omey datang dekat disepaknnya..ish3

                         

                          Sian kat omey~ takper Omey..Omey kawan ngan Katek yer..


                         
                          Omey ni dulu2 sakit mata..sebelah cam nak buta..lambat betul baiknya..pastu bila baik nampak cam juling..sbb tu sampai skang mak panggil dia juling..


OMEY
                      Mak takder ni harap Omey pandai jaga diri n kandungan..:))

MAK BUYUNG
                        Harap Omey selamat melahirkan.. :))